A PROTFILT® bemutatkozik

 

PROTFILT® Szűréstechnikai Ipari és Kereskedelmi márka 1993 augusztusában alakult, gazdasági társaság, mely folyadékok és gázok szűrésére szolgáló szűrőelemek és szűrőberendezések gyártásával, telepítésével, szervizelésével, teljes szűrőrendszerek tervezésével, kivitelezésével és üzembe helyezésével foglalkozik.

Termék- és szolgáltatáspalettánk az egyedi fejlesztésű, rugalmasan tervezhető termékeinknek köszönhetően lefedi a háztartási vízkezelés témakörét éppúgy ahogy otthonosan mozgunk a legspeciálisabb ipari szűrés területein is.

 

A PROTFILT® a háztartási vízkezelésben

Mindennapi életünk során, otthonunkban vagy munkah

elyünkön különféle életszükségletei

nk és komfortigényeink kielégítésére használunk fel vizet, amely közüzemi hálózatról, vagy saját kutunkból származik.

Aligha kell hangsúlyozni, hogy a táplálkozási, tisztálkodási céllal fogyasztott víz minősége, tisztasága mennyire fontos. Vízkészleteink a környezetszennyező anyagok terheléséből, illetve a csírátlanító vegyszerek kényszerű használatából adódóan számos olyan anyagot tartalmaznak, amelyet tanácsos a víz megfelelő kezelésével eltávolítani.

Vannak széles körben ismert, egészségkárosító hatású anyagok (pl. nitrát, arzén, nehézfémek stb.), és vannak kevéssé ismert nemkívánatos szennyezők (pl. trihalo-metánok, klór-aminók stb.), amelyek elsősorban a víz klórozása révén keletkeznek és karcinogén hatásuk miatt kerülendők. Ezen anyagok a vízből a Protfilt® Fordított Ozmózisos eljárásával tökéletesen kiszűrhetők, de cégünk portfoliójában egyéb vízkezelési eljárások is megtalálhatók.

Másrészről háztartási berendezéseink, (mint pl. mosógép, mosogatógép, kazán, bojler, csaptelepek stb.) is egyre komolyabb értéket képviselnek. A vízszolgáltató vállalatok jelentős műszaki ráfordítással kezelik a “nyers vizet”, hogy tiszta és átlátszó vizet bocsáthassanak rendelkezésünkre. A gyakran évszázados, régi csövekből álló hálózatban keringve azonban a víz a lerakódások által ismét szennyeződik. A háztartásokban a vízzel együtt szállított szilárd részecskék gyakorta üzemzavarokat váltanak ki a berendezésekben és a szerelvényekben, ezáltal elhasználódásuk fokozódik.

Háztartási berendezéseink védelme, állagmegóvása érdekében egyszerű eszközök (pl. szűrők, vízlágyítók) alkalmazásával is sokat tehetünk. Meghosszabbíthatjuk élettartamukat, megelőzhetjük meghibásodásukat és így jelentős költségmegtakarítást érhetünk el.

Cégünk magas szintű szakmai felkészültségét, sokéves tapasztalatát és széleskörű termékskáláját ajánlja Önnek az ismertetett feladatok hatékony megoldásához.

  Kutatás-fejlesztés

A Protfilt® termékeit folyamatosan fejleszti és a kutatások eredményeit a mai műszaki lehetőségekhez mérten a lehető legmagasabb szinten vizsgálja és ellenőrzi.

Cégünk folyamatos kapcsolatban áll a Magyar Tudományos Akadémia – Budapesti Műszaki Egyetem Fémtechnológiai Kutatócsoportjával, ahol a már bevált és jól működő saját gyártmányokat a fejlesztés alatt álló új prototípusokkal együtt folyamatosan vizsgálja és méri a legmodernebb elektronmikroszkópos módszerrel.

A gyártástechnológia helyességét és a számítások műszaki megvalósítási határait ezen kifinomult módszerrel kiválóan követni lehet – ilyen pontos és eredményes vizsgálati és ellenőrzési módszerrel nemhogy Magyarországon, de külföldön sem rendelkeznek a hasonló termékeket gyártó cégek.

A rozsdamentes szűrőelemek gyártását vélhetően lényegesen megújító új Protfilt típusú szűrőgyertya kifejlesztését az EU által meghirdetett Magyarországon GVOP 3.3.3. elnevezésű K+F pályázaton elnyert támogatás teszi lehetővé. Ehhez természetesen új szabadalmi bejelentés megtétele válik szükségessé.

PROTFILT ®márkanév alatt társaságunk folyadékok és gázok szűrésére szolgáló szűrőelemek, szűrőberendezések gyártásával, szervízelésével és teljes szűrőrendszerek tervezésével, kivitelezésével, üzembe helyezésével foglalkozik . Szűrők mellett vízkezelő berendezések összeszerelése is tevékenységi körünkbe tartozik.

Speciális PROTFILT Mikrofilter rozsdamentes acélból készülő szűrőbetétek

gyártása saját ötlet alapján, sokéves kutatómunka eredményeképpen, saját

fejlesztésű technológiát felhasználva történik. A masszív gyertyaszűrők

2-1000 mikron közötti finomságban, többféle átmérőben, a kívánt hosszban és

csatlakozással készülnek, így beépíthetők a piacon létező standard háztartási és

 ipari szűrőházakba is. A szűrőbetétek örökéletűek, számtalanszor tisztíthatók,

sérülés esetén a szűrőfelület újraképezhető. Szűrőházakat a megrendelő egyedi

igénye alapján szénacélból és rozsdamentes acélból gyártunk. A szűrők lehetnek

 kézi vagy automata működtetésűek, ellenáramban visszamoshatók.

Ipari vízszűrő sorozatunk DN50-DN200között, kézi és automata leürítővel, manóméterrelellátva, szilárdanyag mentesítésére szolgál, esetén ennél nagyobbberendezéseket is legyártunk.   Centrifuga szűrőcsaládunk, 3/8-DN100 közötti csatlakozással elsősorbanvíz ( folyó-, termál-, tószennyvíz ) homok és egyéb készülnek, de egyedi igény de használható előszűrőként  vagyberendezések védelmére.

Automata vízlágyító berendezéseink lakossági és ipari célra készülnek. A berendezések felügyeletet nem igényelnek. A hazai fúrt kutak többségében a vas, mangán, ammónium, nitrát értéke túllépi az előírt határértékeket így ezen elemek eltávolítására is megoldásokat ajánlunk. Az ECOMIX töltettel ellátott berendezéseink egyszerre távolítják el a keménységet, vasat, mangánt, ammóniát, így három készülék eggyel kiváltható.

Fertőtlenítés céljából UV lámpás csírátlanítókat is forgalmazunk.

Fűtési rendszerek feltöltésére szükséges alacsony sótartalmú víz előállítására szolgáló kevertágyas sótalanító patronokat állítunk össze.

Komplex víztisztító rendszereket tervezünk  és

kivitelezünk a legkülönbözőbb célokra.

Ezen rendszerek a vízkémiai adatok és

felhasználási követelmények  függvényében

 modulokból állnak össze. A rendszer fő eleme

 egy RO berendezés, ennek védelmét szolgálja

 a mechanikus szűrő, aktívszenes szűrő, vas és

 mangánmentesítő és végül vízlágyító

berendezés, az utókezelő pedig UV csírátlanító.

Gyártási és szerelési tevékenységünket kiegészíti a direkt importból származó szűrők, betétek nagy és kiskereskedelme, raktárról azonnal szállítható termékeink : átlátszó poharas műanyag szűrőházak, tekercselt és préselt PP szűrőbetétek, műanyaghálós szűrőbetétek, aktívszenes szűrők, polifoszfátos vízkő lerakodás gátlók, háztartási RO berendezések, zuhanyszűrők stb.

Termékeink és szolgáltatásaink minőségét igazolja a több mint 20 éves eredményes működés, megemlítve néhány megrendelőt: MOL, Richter Gedeon, LAVET, Bosch, Elmű, több erőmű …

Péterfi Sándor

okl. gépészmérnök

ügyvezető

SH-ITB Kft.      2040 Budaörs, Kinizsi u. 24    info@protfilt.hu      0623430979