A klórról és egyéb vízben oldott szennyeződésekről

Mivel a testünk úgy működik mint egy klór-szivacs egy zuhanyzás alkalmával 6-100 szoros klór- és egyéb vízben oldott méreg hatásnak vagyunk kitéve mintha ugyan azt a vizet meginnánk.

Mitöbb zuhanyzás közben a klór kloroformként kerül a levegőbe (ami köztudottan mérgező hatású gáz) amit belélegzünk. Ez különösen akkor lehet veszélyes ha légúti problémáink vannak, nem is említve a klór egyéb melléktermékeit, amik halálosak lehetnek a legyengült immunrendszerrel rendelkező egyének számára.

 

 

A jó hír az, hogy könnyűszerrel csökkenthetjük a klórnak és egyéb mérgező anyagoknak való kitettségünket egy könnyű asztali szűrő vagy egy zuhanyszűrő beszerelésével.

 

Egyre nagyobb számban fordul elő a különféle ciszták és protozoák által okozott megbetegedés, amik a vezetékes vízbe jutva nagyon komoly betegségeket is okozhatnak, amelyek csak hosszas antibiotikumos kezeléssel hozhatók helyre.

Az ilyen szennyeződések eltávolítására csak a különleges fordított ozmózis elvén működő rendszerek jöhetnek számításba.

Sok fogyasztó tart – tegyük hozzá joggal -a vízben oldott fémektől, elsősorban az ólomtól, a mangántól és az alumíniumtól. Ezen szennyeződések alap esetben ritkán fordulnak elő a vezetékes vízben. Sajnos azonban az elavult vízvezetékrendszerből, a ház csöveiből és az ipari szennyezés folytán ezek mégis gyakran kimutathatók vizünkben.

Az ilyen jellegű problémákra kínálnak megoldást a különféle vastalanító szűrőbetétek, az aktívszenes töltet és egyéb vízkezelő eszközök.