Fúrt kutak vízének tisztasága és tisztíthatósága

 

 

A háztartásokban használt hálózati és fúrt kutak vízének tisztasága és tisztíthatósága

 

Hazánkban a vízművek az EU előírásainak megfelelő minőségű ivóvizet szolgáltatnak, de ennek ellenére háztartásunkba érkező víz különböző zavaró anyagokat tartalmazhat.

Néhány példa:

- az elöregedett vízcsőhálózat gyakori karbantartást igényel és a vízelzárásokat követően a csövek faláról szemmel is jól látható reve és rozsda leválik és az ivóvízzel együtt érkezik a háztartásokba, eltömődést okozva a csaptelepek-, zuhanyrózsákban

- a legtöbb helyen a víz túl kemény (egészségre nem káros ), ennek következményeként a vízkő lerakodás sok bosszúságot okoz, eltömődnek a csaptelepek, zuhanyrózsák, tönkremennek a vízbojlerek, vasalók, mosó és mosogató gépek, kazánok, valamint nehezen eltávolítható, szemet is igen zavaró lerakodás jelenik meg a kádak, zuhanyfülkék, térelválasztók falán, csempén, mosogató-csepegtető tálcákon és az otthon lemosott gépkocsik felületén.

- a vízművek a víz fertőtlenítésérére klórt használnak, ami gyakran zavaró mennyiségben van jelen, szaga kellemetlen és fürdésnél kiszárítja a bőr felületét (főleg kisbabák esetén)

 

A fúrt kutak estén a helyzet még bonyolultabb:

- a talaj összetételétől függően a változó finomságú homok nagyon zavaró lehet

- a műtrágyázás következtében az egészségre káros nitrát kerülhet a vízbe

- a pöcegödrök elterjedésével gyakori jelenség a baktériumokkal fertőzött víz

- mészköves vidékeken a víz keménysége hihetetlenül magas értékeket érhet el

- az ország legnagyobb részén a vas jelenléte esztétikailag zavaró, rozsdás lerakodás látványa miatt

 

A PROTFILT Kft. 1993 óta áll az ipar és a lakosság szolgálatában, megoldást keresve a sokasodó víztisztítási gondok orvoslására.

 

Mechanikus szűrők:

A lebegő anyagok ( homok, reve stb. ) kiszűrésére szolgál a mechanikus szűrőink széles választéka, ezek közül a legmegbízhatóbb, a saját szabadalom alatt készített rozsdamentes, számtalanszor tisztítható PF szűrőgyertyák. Beépítési helye közvetlen a vízóra után bárhol, akár az aknában. Eltömődéskor a betéteket mosogatószeres mosást és öblítést követően eredeti állapotban visszahelyezhetjük a szűrőházba.  A betét mérete, finomsága az adott helyzet paramétereinek függvénye: vízhozam, nyomás, lebegő szemcsék méreteloszlása és mennyisége.

 

Az egyedi szűrési feladatok kihívást jelentenek számunkra.

 

Vízlágyítók:

A vízkő elleni védelem leghatékonyabb megoldása az ioncserélő gyantás, automata vízlágyító használata, mely felügyeletet nem igényel. Beépítési helye: a vízóra után bárhol, lehetőleg könnyen megközelíthető helyen, pld. gépészeti helység, garázs, pince stb. A gyanta eltávolítja a keménységet alkotó kalcium és magnézium ionokat, helyüket a regenerálásnál használt sóban lévő nátrium ionokkal helyettesíti. A berendezések legfontosabb eleme az automata működést biztosító vezérlő egység. Cégünk által összeállított és üzembe helyezett PFL vízlágyító család minőségét a amerikai General Electric által gyártott vezérlés garantálja

 

Legyen kis család vagy akár nagyobb, ipari létesítmény bízza gondját a PROTFILT Kft.-re.

 

Konyhai szűrők:

Gyakran csak helyi vízkezelésre van szükség, például csak ivásra és főzésre használt víz tisztasága a fontos.

- A lebegő anyagok, klór és egyéb szerves anyagok kiszűrésére a legegyszerűbb megoldás egy kombinált mechanikai és aktívszenes szűrőből áll. Több kivitel létezik, közvetlen a csapra vagy a mosogató alá szerelhető változatok.

- Amennyiben baktériumok, vírusok ellen is védekezni szeretnének, javasoljuk a mosogató alá szerelhető zsinórmembrános szűrőberendezésünket

 

- Amennyiben a baktériumok és vírusok mellett ki szeretnék szűrni a nehézfémeket, nitrátot és egyéb oldott sókat is akkor a fordított ozmózisos ( RO ) szűrők jönnek csak számításba.

 

-          A baktériumok, gombák és egyéb mikroorganizmusok teljes megszüntetésére szolgálnak az ultraibolyás csírátlanító berendezések.

 

Cégünk a BLUEFILTERS magyarországi képviselőjeként áll a fent említett szűrők bő skálájával a lakosság szolgálatára. 

A fúrt kutak vizeinek tisztítása bonyolultabb, első lépésben szükség van egy vízlabor által végzett vízanalízisre és ezt követi a felhasználási cél meghatározása: mosás, fürdés, locsolás, ivás, főzés stb. A legnagyobb gondot jelentő tényezők: zavarosság, nitrát, baktériumok, vas és mangán, valamint a keménység okozza. Megoldás ( bizonyos határértékeken belül ) létezik bár gyakran az igényelt berendezések ára azt bizonyítja, hogy érdemes lenne egy új kutat fúrni.

Vízanalízisét küldje el nekünk és 1 napon belül felvesszük Önnel a kapcsolat és ajánlatot teszünk, döntéshozatalában segítünk.

 

SH-ITB Szűréstechnikai Kft.

Kinizsi u. 24

2040 Budaörs

tel./fax: 0623-430 979

 www,protfilt,hu

info@protfilt.hu


Előző oldalak:

A klórról és egyéb vízben oldott szennyeződésekről
A Föld hidroszférája
A kemény vízről
A vízről
Víz mint piaci termék
Protfilt Mikrofilter

Következő oldalak:
Nagyobb térképre váltás

Copyright © Protfilt® 2017